*Saya bukanlah seorang pujangga yg bijak berbahasa, bukanlah seorang cendekiawan yg petah berbicara, bukan jua seorg ilmuan yg terlalu luas ilmunya..Blog simple, sekadar suka-suka utk coretan diri sendiri sahaja,mungkin juga umpama diari hidup ini*

Wednesday, December 7, 2011

Sepanjang sem 1 ni...

Syukur  aku masih diberi peluang menulis, walaupun terlalu lama dah xupdate blog ni..Org kate, bdk master xbz sgt, tp pd aku bole r dikatakan bz.. Sem ni xjoin mane2 program pon, dok bilik pon xstdy sgt..tp at least xde r bz cam dlu..

Firstly, nk ucap congratez kat adik pompuanku, yg mebi sgt excited dgn resultnya kali ni.. 3.88.. not bad..biasalah,bdk mrsm..dy sgt menjaga pointernya..semoga teruskan perjuangan menghadapi pmr tahun depan k..

Smlm, bersama2 9 rakan lain menghadiri temuduga pinjaman pelajaran Yayasan Pelajaran Johor. Mtlmat utama nk merasai pengalaman interview. Walaupun masa ni dh dapat pinjaman pelajaran MARA, tp terasa nk mencuba juga.. tgk lah rezki kat mana nanti.. Kne blaja n dptkan pointer tinggi ni supaya pinjaman ini dapat ditukar jadi biasiswa..hehe..

Sepanjang 1 sem bergelar postgrad students ni, byk sebenarnya dugaan yg menanti.. Dgn sibuk nak siapkan assignmentnya, dgn mslh diri lg n mcm2..Lupe, detik 15 Nov lalu, xcident dgn diri sendiri.. yg pasti, kesan luka akibat terseret dgn moto remy masih ade hingga skrg, xbaik2 lg..ni dh 5 mggu ni..aduhai..But, nk ucap sgt kat mak ayah yg xjemu2 mendoakan..to someone yg sentiasa bersama diri ini, tahan dengan kerenah diri ni sampai skrg, rakan2 juga..thanks a lot.. n detik 17 nov pula, our anniversary..thanks a lot utk jam casio 2..=)

Semoga aku tabah menghadapi saki baki sem 1 ni, semoga dapat bertahan hingga sem akhir master ni n akhirnya mendapat pekerjaan yg baik nanti..amin..=)

Wednesday, October 26, 2011

Jiwa kosong,hambar..

owh..sgt lame xupdate..huhu..xtaw apasal diri ni rase sedih je..nk gembira balik..sob3..

Rase nk beli beg kelas baru,nk beli kasut baru,nk shopping..owh,duit kne simpan..xda panaja lg skrg..sob3..seksanya begini..nk beli ape pon xleh..
Nk hias bilik, pon xda mood lg..sob3..
Hilang sikit selera makan..xtaw knp??huhu..
Nk stdy pon xde mood..emm..

Sedihnye skrg..huhu..

Wednesday, September 7, 2011

Master of Science (Mathematics)

Semalam telah sahlah aku sbg pelajar post grad setelah 2 hari queue utk membuat pendaftaran..agak ramai r yg nk sambung blaja n ramai gak international student.. al maklumlah, UTM telah dinobatkan sbg RESEARCH UNIVERSITY..

Perasaanke?? OMG, sukar utk ditafsirkan..rasa gembira bile nk sambung master ni tp ade gak rase sdih dgn keputusan yg diambil ni,. kalau amik phD, confirm2 byk sponsor akan memanggil terutama sekali MARA yg br je aku tolak tawaran 2..emm..sedih sedih..apa nk buat, ni jalan yg telah ditakdirkan utk aku n aku perlu meneruskannya..I have my own reason..

Masalah utama utk amik by course adalah kewangan..memandangkan agak susah nk cari penaja, rasanya terpaksalah amik PTPTN.. OMG..master akan diberi rm10,000 utk 3 sem..ok kot..xnk r banyak sgt..emm..one more, ble tgk subjek2 yg kne amik nt, lg r rase gerun.. Sbjek core 3 choice n kne amik 1..Mathematical analysis, mathematical method n programming n stimulation..xtaw lg nk amik mane..n sbjek pilihan sudah tentulah statistik n ank2 dy..

Ap yg perlu buat, just go on dgn ap yg ada n wat yg terbaik.. InsyaALLAH, rezeki aku akn dtg kemudian..
kpd someone, please support me ok..

Semoga aku tabah..

Saturday, July 16, 2011

Hadiah Sebuah Pengorbanan..

Bersyukur diatas segala nikmatnya hingga kini..masih dapat menghirup udara segar di sekeliling rumah..Pagi hari nisfu syaaban ni penuh ketenangan dan kedamaian..semoga dapat mententeramkan hati ini..

Malam td adik balik dari surau n menghulurkan surat..tgk2, surat dari senat n keputusan sem 2..apa yg jelas tertulis, 

"..............award you with the degree of :

The degree of Bachelor of Science (Mathematics)
With First Class Honours

I will be graduating on this September 2011.. Alhamdulillah..Ini adalah hadiah utk kedua-dua ibu bapaku yang telah mendidikku, buat insan2 yg bergelar "cikgu", teman2 seperjuangan dan utk diriku..Semoga aku dapat memanfaatkan segala ilmu yang aku telah pelajari selama 3 tahun ini kepada anak bangsa kelak..

Selama 3 tahun bergelumang dengan ilmu, banyak sgt peristiwa berlaku..Masuk UTM under program Express MARA yg melayakkan utk masuk degree..Then masuk 1st year..nikmat bljr ketika itu tidak rasa manisnya seperti skrg..pernah marasai zaman kagemilangan, 3 sem pertama dpt result yg boleh dibanggakan, n pernah merasai zaman kejatuhan apabila 2 sem seterusnya keputusan hanya 3.0+..benarlah kata org, nk maintain lg susah dr nk dapatkan..sem2 sebelumnya yg penuh dengan kelalaian menjadi penaik semangat utk bertarung pada sem akhir..

By the way, congratez tuk teman2 seperjuangan yang akan konvo pada bulan 9 ni juga..lepas ni masing2 akan membawa hala tuju sendiri..ade yg dah nk n dah keje dah, ade yg nak masuk KPLI, ade yg nk sambung master, ade yg nak sambung PhD..apa2pun hala kita selepas ini, semoga kita semua akan berjaya dlm bidang masing2..apa yang pasti, aku masih berada di UTM, meneruskan pengajian dlm Master..rindu nk blaja lg..rindu nk wat discussion dgn kawan2..

Tak lupa juga, segala kenangan bersama SRM, JKM tetap dlm ingatan..rindu nak naik gunung lg, rindu nk berkhemah, rindu nk wat program, rindu kat Jepun, kat Indon, rindu sgt mase kita same2 being in One Family,rindu nak main uno, poker tengah malam2, rindu bilik SRM, rindu nk melepak kat FKE n rindu sume r..huhu..pasni da jd post grad student..xsame dah..huhu..sesungguhnya pengalaman adalah guru terbaik..

Saya syg kalian..semoga kita jumpa lg nanti..=)

Tuesday, July 12, 2011

KASIH @ MRSM BPJ

Pada 8,9 and 10 Julai, pihak MRSM BPJ menganjurkan program Kem Asuhan Insan Harapan (KASIH) di MRSM Batu Pahat.. Kami selaku alumni MRSM BP yg organise program ni..suke3..mane xnye, dapat g sekolah lame plus jumpe cikgu2 n adik2 lg..

Program ni bertujuan utk memberi pendedahan kepada pelajar ting 5 hala tuju selepas SPM seperti SPC (Skin Pelajar Cemerlang), Matrikulasi, Asasi, IB, A-Level n beberapa program lain n jenis2 biasiswa yg ada..Mungkin ini sebenarnya buatkan adik2 kami lebih jelas dengan hala tuju bila dgr sendiri pengalaman akak2 n abg2 yg dah melaluinya..Maklumlah, nyk abg2 n kakak2 oversea turun sekali sekaligus memberi motivasi kepada mereka..

Kami fasi pompuan tdo kat uma HEA..mase kat maktab dulu mane pena merasa..ape yg bestnye, DS kami..wow..superb..xde gambar nk tunjuk, tp mmg kalah hotel 5 bintang..alas meja, bunga2 tiap2 meja,langsir,lampu2 yg lawa, wow..haha..ok, yg datang fasi ponpuan dlm 13 org n fasi laki dalam 23..Pelajar form 5 plak ade 150 org..


Malam 8 hb..fasi berkumpul n berbincang mengenai LDK n aktiviti sukaneka..pembahagian LDK setiap fasi pon ade..


LDK..khusuknya adik2 kite..


penuh bersemangat semasa refreshment..


Para fasi


Depan rumah HEA..comel2 kami..

xbanyak gambar , tp itulah serba sedikit program ni..lupe, ni program dari kami yg ke 3 n akan dibuat setiap tahun pada bulan 7 or 6 ikot kesesuaian.. 

Selamat hari Lahir =)

Selamat Hari lahir kepada seseorang yang jauh dimata tetapi dekat di hati.. haha..

MUHAMMAD SAYYIDI AFIQ

Ok, dilahirkan pada 13 Julai 1990 di Terengganu..Merupakan anak ke2 daripada 6 adik beradik dan seorang yang sangat happy go lucky..kenal mase program Express UTM-MARA hinggalah kini..




Tadaa..haha..Selamat hari lahir ya..Wat yg terbaik 4 the final year nanti.. Cepat kerja, cepatlah pinang anak dara org..haha..semoga berbahagia bersama si "DIA" tercinta..hehe..btw, ily..=)

Saturday, July 2, 2011

to someone

maafkan diri ini..
sy insan lemah,
xmampu nk memberi kebahagiaan.

Sunday, June 12, 2011

Master by Taugh course

Hohoho..malasnya nk update..huhu..by the way, skrg kat uma je..versi menaikkan badan..ahaks..

Wat masa nk, dok uma, kadang2 keje tolong bapak zura, aja add math, aja adik2, tp banyak rest r, jd tukang masak kat uma..wakaka..mak kate xpelah rest, penat perah otak tuk degree..haha..penatkah??haha..

Erm..final sem punya result xpenuhi impian aku..huhu..aku berhempas pulas, topology A, calculus A, bole plak Multivariate spoilkan segalanya..F***..err...menyeramkan..tp ape yg aku dapat final sem ni adalah kemanisan blaja berbanding sem2 sebelum ni..aku dapat merasakan the beauty of mathematics..huhu..bak kate Dr tahir sem lepas, math is the study of complex things, tp pabila kita blaja dr hati,kita akan nampak kecantikan ilmu itu n I deserve it..erm. wlupun result keseluruhan x seperti yg aku jangkakan, at leat aku tahu setakat mana usahaku dan xperlulah mengeluh..padan muka, sape soh xstdy bebetul..haha..tp yg penting aku xpernah meniru or bawak toyol or pujuk2 lectre mintak markah..

Back to the main topic, sebenarnya sangat susah nk buat pilihan sama ada PhD fast track or Master..erm.. ade kawan2 nk cepat abis tp aku?? niat hati nk jadi pengajar yg baik..erm, setelah buat keputusan ni, ade r yg pelik, apsal r ak mst pilih master, haha..jawapan ade pada aku sendiri n apa yg pasti, aku sangat yakin dengan keputusan ni..aku akn wat yg terbaik master nt n cuba buktikan, aku mampu buat lebih dari "mereka"..

Wednesday, April 27, 2011

Mencintai TOPOLOGY

Masa : 1.50 pg..
tarikh : 28 April 2011

Tangan sakit stdy TOPOLOGY.. Badan sakit memahamkan TOPOLOGY.. huhu.. mood sedang berTOPOLOGY.. xleh jadi..kne skor A utk TOPOLOGY ni.. tp serius, pnt memahamkan TOPOLOGY nih..

Alhamdulillah, 1st paper telah dijawab pada isnin lepas.. Exam CALCULUS OF VARIATION telah selesai.. 3 more papers to go..x sabar nk habiskan TOPOLOGY nih..nk fokus subjek statistik plak..huhu.. pasni kne fokus MULTIVARIATE ANALYSIS yg carry mark ujung tanduk n STOCHASTIC PROCESS..huhu..saya syg Dr Arifah..hehehe..xpasal2..

lame x post..terasa malas nk menulis..huhu..xtaw r kan, knp ttbe rase jeles..jeles tgk kawan2 yg blaja kat lua negara..tgk kawan baru g jepun blaja kat sane yg skrg ni tgh misim sakura, tgk kawan lain plak blaja kat UK yg kat sane plak musim bunga tulip, tgk kawan lain plak yg kat negara lain n macam2 r..grr..jeles...huhu..ade ke peluang tok aku blaja oversea..huhu..nk sangat..jeles3..huhu..kne blaja rerajin ni..sem last ni nk topup balik degree aku yg memain ni..

adess..ok..nk terus berTOPOLOGY..huhu

Friday, April 8, 2011

Dunno Which Way to go..

Life is complicated??
Hari ni 8 April 2011..ini bermakne, tinggal lg sebulan lebih aku akan menamatkan degree aku.. dimanakah aku nanti?? masih 1st class kah?? or jatuh second class upper?? by the way, kita xtahu mase depan kita.. ade org yg sgt excellent tp at last kecundang.. ade org yg xmenonjol pd awalnya tp sentiasa inginkan perubahan kearah kejayaan.. tp aku?? menelan saat2 akhir ni dgn tidak bersemangat sekali..manakah hilangnya semangt ini???

xkn nk sia2kan saat2 akhir gtu je??erm..ntah r..ape yg kat fikiran pon xtaw r..nk keje?? keje ape cik miza?? umur masih muda, seawal 21, byk bende lg boleh kejar..erm.. by the way, rabu lepas, 30 Mac 2011.. ade ape 2?? pelajar tahun akhir dipanggil utk dgr taklimat post grad dr SPS..fakulti sains kat c17 je.. erm.. by the way, alhamdulillah..



My name tersenarai utk sambung Fast track PhD..erm..ape 2?? pas degree ni terus masuk program ni, 3 tahun..dlm umur 24 da bole pegang gelaran Dr Nor Hamizah yg aku nk dulu..erm..tp ni ke yg aku nk ek?? Perasaan bercampur..ramai r plak nk sambung master by course..aku?? xtaw3..atas pagar.. phd fast track ni x r semudah yg disangkekan.. bak kate Dr Robiah, kalau concentrate n fully folus pada mende ni pasti boleh..just kne disiplinkan diri n be independent..n most kate Dr, bese bdk Phd fast track ni sgt bgantung pd lecturer..bese r..mebi still dlm environment psm..huhu.. tp kalau nk jd lecturer, bak kate Dr, better master course..mase 2 kte br taw hala mane kita nak..

Aku nk jadi ape ek?? Lecturer?/ ye, pengajar..aku nk jadi tenaga pengajar..adehh..ntah r..who knows, pasni aku amik master n wat giler2 terbaik r dlm master..tp cam malas nk blaja lg..xnk blaja utk exam..aduh3..kalau r bole tgk mase depan, kan senang.. erm..

i love statistik n i love Dr arifah.. she is my idol dulu n kini.. Thanks Dr for guiding my PSM.. My psm make me a little bit independent..n i really love my psm..erm..jiwa kacau..aduhh..kalu r amik phd ni, da gtaw Dr Arifah n Dr bole nk amik aku.. huhu..tp suke gak pure math..ntah3..

someone please advice me.. dunno which way to go..yg pasti..aku akan sambung blaja..aku akn cube kejar cecita aku dulu, PM Dr Nor Hamizah..macam mane carenye?? aku pon xtaw..huhu..yg pasti ade 2 pilihan pasni, master by coursework n fast track phd..yg mane 1, still membuat perhitungan..

Semoga aku tabah mengharungi semua ni..aduhh, tgk stdy Calculus of Variation yg xmasuk2..grr..


Tuesday, April 5, 2011

XPDC Gunung Liang

1 hb april hingga 3 April, sekali lg aku melibatkan diri dlm aktiviti lasak ni..haha..almaklum r, da nk abis degree..hehe..seperti biase, kali ni join SRM tercinta..

Gunung Liang.. terletak di Tanjung Malim, Perak.. Ketinggian 6, 343 kali dan merupakan gunung ke 23 tertinggi di Malaysia..gunung liang merupakan gunung ke 8 aku..huhu..xde r hebat pon sebab ramai lg kaki2 gunung yg lbih hebat..xpdc kali ni disertai 22 dr UTM skudai, 11 laki n 11 pompuan.. ok..

Bertolak jam 10++ malam 1 april..berbekalkan haversack huda, sleeping bed yam, kasut getah huda..g gak r xpdc kali ni..haha..ntah pape meminjam brg org.. perjalanan amik mase dlm 6 jam n dlm 5++ pg, sampai r kat lokasi pendakian, tp kat base camp je r.. hehe.. ktorg mule mendaki dlm 9 pg utk naik ke liang ni.

.Sebelum pendakian..hepi semacam je

Makan tengahari kat Kem Lubuk Hantu dlm jam 11 lbih selepas pendakian..trek mula dengan santai n hepi sekali naik..air terjun sgt tip top,, terbaik r.. then, kami teruskan perjalanan mendaki ke kem seven eleven utk bermlm di situ..

pergh..mmg terbaik r punya trek..xsangke..ade gak trek canak xhenti2 ni..xpena2 nk emo naik gunubg, kat liang ni r ku emo..mmg superb..gunung yg mencanak xhenti2..nk menyumpah je rasenye..huhu..tp aku kuat, xnk r tunjukkan aku mental down, sebab aku bawak limah..aku kne support dy..huhu.. nk x nk, naik gak.. n sampai 1 ketika, aku dah bole cope ngn suasane, n xde r penat sgt.. dan ketika itu, aku boleh menjadi penghibur semula..haha..

nk hampir mlm dah..kehujanan

Sampai kem seven eleven dalam 5 ptg..lame kan??haha..sesampainye kat situ, ujan dengan lebat sekali..kali bermandikan ujan..tp mmg best r mandi ujan..sejuk plak 2..haha..then, wat akt bese, mandi, masak..hehe.. mlm main uno ngn bicara hati ke hati..haha..

Keesokannye, mulakan pendakian dlm jam 8 lbih..naik ke puncak liang amik mase dlm 2 jam..n akhirnya,, puncak liang ku tawan jua..

puncak liang ku tawan jua..

bersama team srm yg lain

pandang ape 2??

Puncak liang ade 2, liang west and liang east..kre dapat tawan 2 puncak r ni..hehe.. then, kami meneruskan perjalanan turun gunung n sampai r bawah..kami sampai kat kem lubuk hantu dlm jam 4 ptg.. kuar dr situ dlm jam 7 suku..amik mase 2 jam..huhu..dapar gak treking malam..haha..

Bas utm da sampai dlm 9 lbih..n kami bertolak pulang dlm 11 lbih.. sesungguhnya, gunung liang memberikan pengalaman baru buat aku..hehe..sakit badan masih tersa hingga kini..selagi masa muda, biarlah aktiviti ni menjadi hobi ku..=)



Sunday, March 20, 2011

SITI HALIMAH AHMAD





Manis wajahnya, lembut pertuturannya.. jiwa penuh dgn kelembutan.. haha..betul ke ayat aku..
By the way, nk ucap selamat hari Lahir buat limah..
Semoga dipanjangkan usia dan success selalu..

Limah,,
mintak maaf xsempat kesana.. ade mase pasti nk kesana.. 

"I really want to say thank you, but words are not enough. and iis not for now or only once.. I've needed someone like you. but for all the times and reasons that your kindness has shown through. "

Limah, lame kita kenal.. dr form 1 kan??tp xrapat pun.. rapat pun time form 4, masuk mrsm sesame n jd roomate..start rapat dr situ.. n skrg, masuk utk mase forecast pun sesame..klu xknal aku lg, aduh, xtaw nk kate ape r..hehe..

Aku nk mintak maaf selama ni.. kalau ada tersinggung hati, maaf ye..tp aku taw ko senyap je.. even ko xpuas hati kt aku, tp kau turut je kerenah aku ni.. Thanks alot sis..
Kalau aku sedih, aku mst cari ko kan?? u know almost my life problem..
Kalau aku nk mnx tlng pon, mst kat ko kan?? 
kalau aku nk nangis, mst aku cari ko kan?? mase 2 mst ko ajak aku main buaian kt KP..
Kalau ajak teman join program, mst ko ikot gak..
n skrg, ko plak join SRM, aku yg g..maaf..
Thanks limah.. Thanks alwayg being by my side till now..

Sepanjang perkenalan ini, ko byk tlng aku..
ko baik sgt..memahami aku..cuba nk hepikan aku..

Sblm terlambat, nk nyanyikan tuk ko..hehe

Selamat Hari Lahir
Selamat Hari Lahir
Selamat Hari Lahir
Selamat Hari Lahir Siti Halimah
Selamat Hari Lahir
Wish tuk ko..
Semoga ko bahagia sentiasa.. walaujauh ko g, jgn lupe aku k.. teruskan cecita ko nk jd engineer berjaya.. aku doakan.. hehe..wlu sedih mana kita, hidup mst diteruskan..

Limah, 
xsangke kita dah besar.. aku da nk grad, ko nk masuk final year dah..
pasni xtaw kita camne..aku mebi nk sambung blaja,
tp ko mst nk keje..huhu..sob3
mst akan jauh ngn ko..huhu..xtaw nk nangis kat sape lg kalau tekanan..haha

Lupe plak..aku ade watkan 1 video tuk ko.. susah r nk masukkan dlm blog ni.. 1st time gne power director, bese gne movie maker je.. so save byk format.. yg the real nt aku bg ko k..



video



Semoga ko hepi sokmo..aku sayang kamu selalu.. jg dri bebaik ye..=)

Saturday, March 12, 2011

Take care

erm..hopefully sume selamat..

menunggu pnggilan di awal pg ni..nk taw dy jd x blik dr jepun hr ni..uwaaaa..;'(

janganlah tunda lg..nt makin xkeruan..

*sy doankan semuanya selamat..cepatlah pulang ke malaysia..

Sunday, March 6, 2011

MISS U

Tarikh : 3/7/2011
Masa: 3.32 pm
Mood : sad..

Br dapat kol dr Jepun..hehe.. Pencapaian yg agak membanggakan, x tdo full day.. .OMG.. Org kate "jauh dimata, dekat dihati"..haha..

Tepat 11.00 mlm, ditinggalkan..sob3..tinggal sebab ape?? sebab program je.. tp still sedih..6-12 xde..huhu.. Telah mulai merasa kehilangan.. Org pernah cakap, "Bila kehilangannya, waktu itulah kita mulai akan menghargainya".. dan waktu itu jugalah kita akan menyedari bahawa kita sangat menghargainya.. Jadi, hargailah org yg menyayangi kita..



Selamat pergi, selamat pulang..Semoga selamat perjalanan kat sane..Thanks utk segalanya..
Sob3.. ;'(

Monday, February 28, 2011

Kau Ilhamku..

Sesungguhnya, tiada mood utk wat pape.. Ttbe teringat r 1 video ni..




Thanks to Shakor yg mengupload,, n maaf coz post lg sekali.. Thanks kpd pemain gitar Sharul n Jo,nana n nad.. Sy sgt syg mereka.. semoga mereka juga begitu.. Pernah dgr pepatah ni..

"Sygilah sesuatu itu sekadar sahaja, kerana mungkin ia akan menjadi kebencianmu satu ketika.. Bencilah sesuatu itu sekadar sahaja, sesungguhnya ia menjadi kesayanganmu satu ketika"

Bukan bermakna saya membenci mereka.. oh tidak sama sekali.. sesungguhnya 3 tahun bersama mereka mempunyai byk kenangan tersirat.. Siapa mereka?? Mereka diatas juga SRM.. Dan segala pahit manis itu sentiasa mekar dalam ingatan.. Sy sayang kalian..



Tuesday, February 22, 2011

Di awangan

Masa: 12.06pg
Tarikh: 23/ 2/ 11

Sedang berehat2..melapangkan fikiran setelah menjawab test topology..haha..grr..
semoga A masih ingin bersamaku..huhu..

Terasa lama x berbloging..sangat lama..ntah..xda mood pon ada..haha..by the way, skrg adalah masa kemuncak

knp kemuncak??
Sebab mebi bz ngn test n PSM..huhu..n bz gak mencari2 kerja ape nt..erm..pk pasal keje??

Huh..xtaw r nk wat ape pasni..by the way, bersyukur kerana masih diberi peluang utk merasa bahagia seketika..=)

haha..terasa sgt tue dah,,wlupun umur belum masuk 21 pon..nk kne cari keje sendiri,cari duit sendiri, kne berdikari dah..huhu..apakah perasaan ini??rindu masa kanak2, mase sekolah, mase forecast..xpyh pk mende2 gni..huh..=(

Perancangan abis degree??

1) PhD

bersyukur coz dapat offer letter wat fast track PhD..mebi ni yg aku nak dr 1st year..
Jurusan: Doktor Falsafah (matematik)
Tempoh: 3 tahun
Tempat: UTM
Penilaian : akhir sem 1 penilaian akan dibuat sama ada layak or x teruskan PhD direct..If xlayak, offer turun jd master..
*but, still ok kan??at leat ade master..tp hepi ke aku??erm..knp org nk ek PhD fast track ni??mebi cepat kot..dalam umur 24 tahun dah ade Dr..erm..tp aku??ntah..xde perasaan..mebi lupekan offer letter ni..

2) Master By coursework

Mebi ni yg aku nk amik atas nasihat dr khairil..kalau nk jadi lecture, kne tambahkan ilmu, atleast, byk subjek n pengetahuan kita bole ajar..1 tahun setengah je..n medi bole trus apply lecture mane2 universiti..n mintak mereka taja wat PhD..bole r merasa blaja luo negara..haha..tp??dgr2 kate, master by coursework sush sikit dpt sponsor..erm..

3) Keje

nk wat ni, tp keje ape??huhu..cikgu??erm..

4) kawin

oh no..impossible kawin seawal ni..even my classmate da 5-6 org tunang..


huhu..xtaw r..masih diawangan..=(
someone plis advice me..

Wednesday, February 2, 2011

Ratuku -Awie

Bisikan yang pertama
Membawa erti untuk selamanya
Aku bagai tak percaya
Apa yang telah pun kurasa
Engkau bagaikan ohhh... permataku
Engkau pun jua ratuku

Engkaulah segalanya
Engkau hanyalah untuk diriku
Aku hanya untukmu
Itulah janjiku padamu
Kita bagaikan ombak dan pantai
Tidakkan terpisah lagi
Walaupun pasangnya
Walaupun surutnya laut

Ratapan naluri
Memanggilkan namamu
Kerana pertemuan ini
Akanku abadikan
Segala memori
Kulewati waktu itu
Didalam pelukanku
Gugurnya pemisah
Di antara kita terbinanya
Satu mercu tanda
Cinta yang setia
Meredahi masa meniti usia
Hingga keakhirnya
Kuabadi cinta dihati ini



P/S-mula meminati lagu ini kerana dia..yup..dia..